Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Tak jste se alespoň spoustu zajímavých věcí o svých názorech dozvěděl, řada z nich byla pravdivá. :-)

Osobně jsem odpůrcem zákazu prodeje v neděli. Protože:

- ne každý chodí nakupovat pro zábavu, řada lidí nakupuje hlavně protože musí a protože větší nákupy přes týden nestíhá (někteří lidé jsou v práci), takže to zbývá na víkend

- obzvláště v době koronakrize, kdy je spousta lidí doma na home office a tudíž doma obědvá, je třeba nakupovat ještě více než obvykle, tak by naopak bylo lepší roztáhnout nákupy na co nejdelší dobu (tedy i neděle a přes den déle do večera), aby se lidé v ochodech stihli vystřídat, a ne naopak nutit víkendové nakupující se nahromadit v obchodech jen v sobotu

- i když jsou lidé přes týden doma, nemusí si stihnout nakoupit, jak někdo tvrdí, protože stejně není tolik času (u mě: syn ráno do školky, odpoledne ze školky, dcera celé dopoledne škola online, do toho já home office normálně na plný úvazek, končím s prací tak v sedm, a v osm už obchody zavírají)

- není nic pozitivního na tom nemoci si v neděli nakoupit. Pamatuji ještě socialismus, kdy sámoška zavírala v sobotu v 11 a v neděli bylo zavřeno, a jsem naopak rád, že už to takto není.

- že to tak mají na západě není argument, každou "blbost" od nich přejímat nemusíme. Když jedeme v létě tábořit do Rakouska v sobotu, tak jsme v neděli bez jídla a pečivo koupíme až v pondělí - opravdu výhoda.

- kdybych byl majitel obchodu, tak bych také nechtěl, aby mi někdo mluvil do toho, kdy smím mít otevřeno a kdy ne.

- lidé si samozřejmě zvyknou na všechno. Když by se nařídilo, že obchody budou otevřené jen v pondělí, tak se s tím také lidé nějak srovnají. Ale proč by to tak proboha mělo být? Proč si takhle zbytečně házet sami sobě klacky pod nohy?

11 2
možnosti
JZ

Podle mého názoru bychom možnost nedělního nákupu měli nechat na obchodech a na zákaznících. Pokud obchod bude mít otevřeno a lidi přijdou nakupovat, tak proč ne ?

Zaměstnanci mají možnost nedělní práci odmítnout. To, co odmítnou, budou pravděpodobně propuštěni. Ale když bude nedělní prodej zakázán, budou propuštěni taky - nebudou v obchodě potřeba. Jenomže zaměstnanci nedělní směny neodmítají - jsou za ně hezké příplatky.

PS: míchat 2 témata dohromady není dobrý nápad.

11 0
možnosti
FL

Tady bych za hlavní argument bral, že jsme ve speciální době, epidemie a pokud bude v neděli zavřeno (a po 20.h. jindy), tak v otevřenou dobu budou v obchodech větší davy lidí, což šíření viru kontraproduktivně podpoří. V západní Evropě je v zemích víc věřících, proto mají historicky zavřené neděle, mohli bychom mít třeba i my, ale teď jde o to, řešit epidemii. Proč museli udělat změnu zrovna teď??

1 0
možnosti
Foto

Když nejdou v neděli do shopu, jdou se nakazit do kostela. ;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 20
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1505x
Život mě naučil nevěřit všemu, co si přečtu, nebo co je předkládáno jako pravdivá informace. Rád čtu vaše blogy a doufám, že i ten můj bude pro vás zajímavý a inspirativní.

Seznam rubrik