Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

A proto je v neděli v Albertu tolik němčourů. Mají to do Hrádku nad Nisou blízko.

0 0
možnosti
Foto

Naši zemědělci nejsou schopni nabídnout květák za 25 Kč, protože pokud toho schopni jsou proč to nedělají? Nejsou jenom mezinárodní řetězce, ale květák za 25 Kč se neobjevil nikde. A naopak jsem nikde neviděla květák za stovku, kde přesně jste ho viděl?

Nerozumím tomu, že chcete, abychom to udělali jako před 30 lety a tím se konečně stali západoevropskou zemí? Takže před 30 lety jsme byli západoevropským státem?

A to, že v jiných zemích mají zavřeno v neděli, ještě neznamená, že jsou s tím místní spokojeni. Viděla jsem v Irsku několik německých au pair, které byly radostí bez sebe, že mohou nakupovat i v neděli, že to doma nemají a že jim to vadí. Taky jim asi někdo napovídal, že je to tak všude a proto je to dobré.

1 0
možnosti

Citoval jsem rozhovor s panem Davidem. Já květák za stovku také neviděl, ale za šedesát korun ano, a za 30 v akci také. Akorát je mi záhadou, proč například v německém REWE bývá jogurt s rohem v akci za 29, nebo dokonce 28 centů, a u nás je nyní standardní cena 16,90 Kč !!! A asi až se nebude prodávat v neděli, tak bude za dvacku, aby dohnali plánovaný zisk, ne ?

0 0
možnosti
PB

P16e62t17r 82B77u22r93i27a87n

11. 11. 2020 19:49

Opět článek nabitý polopravdami a demagogií. Ale proč ho nerecyklovat znovu jako použitý pytlík čaje, když nese karmu a čtenost, že?

Soběstační jsme cca ze 70%, dovoz neznamená nesoběstačnost. Lidem vadilo zavírání obchodů o víkendech už za socíku. Prakticky kdo nesehnal v pátek pečivo a v sobotu brzo ráno nevstával za kuropění jako otrok, ten měl smolíka. Já si na západě v neděli vždycky v pohodě nakoupil.

Petice pro zákaz nedělního a svátečního prodeje mívají většinou mizivě a tragicky trapnou podporu. Asi tu největší, petici kolující přímo mezi zaměstnanci supermarketů, podepsal jenom zlomek z nich. Prodavači chtějí pracovat ve dnech s příplatkem a chtějí mít jindy ve všední den volno.

Z těch třinácti vypsaných bodů reakcí na vaši osobu souhlasím plně s dvanácti.

2 0
možnosti

Vážený pane, druhák z čaje, kávy ani z vína si opravdu nedělám. Pokud by prodavači byli zaplacení stejně jako jejich západoevropští kolegové, tak se na vás od pondělí do soboty budou i usmívat, a ne se rvát o nedělní směnu s příplatkem !

0 0
možnosti
JK

Nechápu tu nostalgii po zvrhlém socialismu. Před 30 lety by vám blog Rudé právo nevytisklo a ani nejmodernější Slušovický computer a neříkejte, že je to něco jiného, není vše je spojeno máme zcela jinou dobu jiné svobody a jinou kulturu - zaplať bámbu. Takže na jakékoliv omezovaní svobod jsem citlivý, porovnání s jinými státy je mimo mísu, jiná historie, tradice i příklon k náboženství. Zavřít v neděli obchoďáky napořád dobře to bych pochopil na jeden klidový antishopingový den by si národ časem zvykl, jenže zavřít na krátkou omezenou dobu v době pandemie a omezení sdružování, kdy bychom naopak pro rozmělnění potřebovali jeden den v týdnu navíc, tak to vymyslela HLAVA, asi stejná co scukla hodiny úředníkům a ti se prosím diví, že jim tam lezou lidi a je jich víc.

Proč nevyčleníte dny pro důchodce a jiné pro ostatní, proč nemají úřady otevřeno pro veřejnost 5dní v týdnu 12 hod denně a nestřídají se pravidelně jednotlivé agendy, odbory, nebo jiné frakce třeba po 6 hodinách. Víc času otevřeno míň lidí nahromadě, kdo přišel na to, že je to naopak, kdo mu to zbaštil a vymyslel směrnici a kdo to zavedl do praxe. Všichni do Bohnic a distanční výuka první stupeň ZŠ.

4 0
možnosti
Foto

U nás na MěÚ zpozorovali úředníci, že se jim v době, kdy je otevřeno, tvoří na chodbách podélné hloučky. Vůbec si to nedovedou vysvětlit.

Kdežto před prodejnou jízdních kol, která je z nařízení vlády zavřená, se kupodivu lidé nesrocují. Čili - zavřít všechno, zakázat všechno. A bude líp! ;-(

2 0
možnosti
Foto

opakuji znova, proč to nenecháte na majitelích obchodů a zákaznících?

Jestli je to tak špatné, jak uvádíte, tak to časem zanikne samo.

Mimochodem, to byste se divil, kolik sem v neděli jezdí nakupovat Němců.

8 0
možnosti
SL

Takže minule jsme tu měli ohnivý apel o nutnosti přiblížit se západní Evropě, dnes bojujeme proti zlým západním řetězcům. Jak přiznáváte, jaká je pravda o nedělích na západě jste nezkoumal, ale to Vám nebránilo napsat o tom článek a jste udiven, že se Vám lidé smějí. Tak příště napište něco o urychlovači částic, horší to nebude a nepopudíte tolik lidí.

Dnešní dílko si s tím minulým nezadá, potravinová soběstačnost (k čemu?), Ivan David (asi největší lobotom, který se v české vrcholové politice kdy objevil), držení se myšlenky, že nedělní uzávěra všech obchodů (třeba i prodejen českých oděvních firem apod.) nám udělá náramně dobře....

Pane, vadí-li Vám v neděli otevřené obchody, nechoďte do nich. Já nechodím do kostelů, kosmetických salónů, neprovozuji žádné adrenalinové sporty (kromě přejídání) a přesto nemám potřebu spoluobčany, kteří tyto věci vyžadují či potřebují, omezovat. Buďte si s rodinou, proskotačte se po poli a nechte ostatní žít, jak je jim milé.

8 1
možnosti
Foto

R69o73m87a13n 82K62o24z60e12l

11. 11. 2020 9:28

Pokud vím, tak mnohé prodavačky i v neděli v současné době pracují, vybalují a chystají a pokud ne, tak si ty chybějící neděle musí nadělat jindy, takže tímto jim vláda moc nepomohla. Na fb se toto také řešilo a častý argument byl, že si zaslouží aspoň jeden den odpočinout. Spousta lidí neví, že prodavačky fakt 7 dní v týdnu nepracují, když jdou v neděli, tak mají volno jiný den. Nebo že "přece dříve to tak bylo, v sobotu se zavřelo ve 12 a nikdo hlady neumřel" No, spousta věcí byla tehdy jinak.

3 0
možnosti
MB

Směle tvrdím, že kdyby pracovní doba obchodů končila pátkem - nikdo by hlady neumřel. Osobně, mi spíše vadí neustálé chutě státního dirigismu a regulací. Už počínaje zákazem kouření - Proč nemůže být volba spotřebitele kam se vydá ? Je mi lhostejné co dělají na Západě, vzor ? Tak taky přijímejme utečence ...

S obdivem se dívám na úsilí svých živno předků - Dobrovolně makali furt ! Pokud v neděli někdo otevřel svůj obchod - Automaticky otevírali jako druzí! Určitě jde doba kupředu, nicméně kam ? Co by na dnešní dobu říkal hostinský Palivec, co pan Vorel, jak by si v obchůdku - Za plného provozu - vykouřil svou pěnovku ? Nevím, jak to naši předci vlastně dělali. Nikdo nad nimi regulacemi nebděl - Ani pan Středula nepřicházel s nápady, zase cosi zavřít a udělit jim volný den ! Já navrhuji - ve středu automaticky vše zavřít a v neděli rovněž - Tak nám bude lépe ! Zase problém, tráva už moc neroste - Kam se půjdeme pást ? ... :-)

2 0
možnosti
RK

Samozřejmě že je to hloupost. Když v obchoďáku přijdete o den, tak musíte krátit nebo rušit úvazky. Někteří zaměstnanci vyhledávají tyhle směny kvůli příplatkům. Dále lžete v tom, že na západě je to normální. Není. Nebo Londýn není západ? Obchodní centra minimálně v neděli od oběda otevřená. Sice je to Blesk, ale vám to vadit nebude, když máte inspiraci v SPD:

https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-live-ekonomika/549265/nedelni-prodej-reguluje-13-statu-eu-plyne-z-analyzy-komory.html

Takže ani ne polovina EU a to některé státy mají mnoho výjimek, včetně toho Německa nebo Francie.

Soběstačnost v potravinách je hloupost. Zejména v globalizovaném světě a v našich zeměpisných šířkách a možnostmi dopravy. V únoru prostě rajče daleko levněji vyrobí Španěl, než Čech. To se nedá nic dělat.

11 0
možnosti
KV

S tím zákazem prodeje v neděli máte pravdu, pokud bychom vše nechali na dobrovolnosti, tak by např. většina lidí současná opatření vůbec nedodržovala.

1 2
možnosti
PC

Myslím si pravý opak - pokud by byli lidé vyzváni k VLASTNÍ zodpovědnosti a nebyli šikanováni příkazy a zákazy shora, byli by daleko ochotnější dodržovat vhodná doporučení.

VŽDYCKY má daleko větší efekt svobodné rozhodnutí člověka nežli státem (či kýmkoli jiným) nařízené befely pod hrozbou represí a sankcí při jejich nedodržení. Alespoň u svobodného člověka tomu tak je.

1 0
možnosti
  • Počet článků 20
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1505x
Život mě naučil nevěřit všemu, co si přečtu, nebo co je předkládáno jako pravdivá informace. Rád čtu vaše blogy a doufám, že i ten můj bude pro vás zajímavý a inspirativní.

Seznam rubrik