Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PC

Nedovedu si představit, že by skutečně velká osobnost, tedy včetně prof. Pirka, přijala od Zemana vyznamenání. Vždyť by tímto dehonestovala sama sebe tím, že by se tak ocitla v jednom pytli se zkorumpovaným Prymulou nebo s vcelku naprosto nevýraznými tzv. "umělci" - prýcelebritami.

Proto bych se nedivil, kdyby nakonec i vdova po K. Gottovi vyznamenání z téhož důvodu od Zemana také nepřijala.

14 8
možnosti
Foto

O jejich vyznamenáních musí mít slušný člověk hodně pochybností.

Pořád je třeba mít na paměti, že stát je tu proto, aby ti co vládnou se mohli bez strachu zmocňovat cizích zdrojů. To, že se navzájem ještě vyznamenávají, je snaha o glorifikaci jejich loupežného života.

6 3
možnosti

Kamarád mně dnes říkal, že se s tím musíme smířit. Nějak mně to ale nejde.;-O;-O

1 1
možnosti
JZ

Zasloužená karma R^:-)

4 6
možnosti

Stejně bychom se mohli ptát, proč ke svému významnému jubileu (80 let) nedostal od Zemana žádné vyznamenání Zdeněk Svěrák - autor scénáře a hlavní protagonista "oskarového" filmu Kolja, zakladatel a herec Divadla J.Cimrmana, hlavní tvář charitativní akce Paraple, scenárista a herec mnoha vynikajících českých filmů, spoluautor písní pro děti atd.

27 5
možnosti
RK

Protože Trávníček je větší třída. ;-D

10 0
možnosti
JV

Otázkou je, jestli by Jan Pirk vyznamenání od Miloše Zemana vůbec převzal. Umím si přestavit, že by nebyl moc nadšen ze skutečnosti, že mu ocenění za celoživotní dílo bude předávat tak opovrženíhodný člověk, jako současná hlava státu.

16 6
možnosti

Proč? Zřejmě nezachránil tisíce mrtvých:-).

13 1
možnosti
JP

Pan profesor Pirk je bezesporu velká kapacita, ale nejen, že není Zemanův kamarádíček, on otevřeně stojí na druhé straně. Pokud by mu bylo ocenění uděleno stávajícím prezidentem, téměř jistě by jej odmítl převzít, takže pouze další senzace pro média. Pan profesor je ve výtečné kondici, ocenění se jistě dočká a nebude muset řešit nepříjemné dilema a bude si ten vzácný okamžik moci náležitě užít.

13 5
možnosti

A já mu to opravdu ze srdce přeji, a doufám, že nezvítězí pravda a láska nad lží a nenávistí, ale zdravý rozum a pokora s úctou nad mstivostí a tupostí

3 2
možnosti
JP

Je to složité a zároveň jednoduché. Dát vysoké státní vyznamenání panu Prymulovi je velký úlet. Bohužel prezident tuto informaci vypustil do světa velmi předčasně a pak už nebylo zbytí.

16 2
možnosti

Ještě měl ale pořád šanci to změnit a zdůvodnit to nočním úletem Prymuly. Ale tentokrát pro změnu zatratil přísloví "Jenom hlupák nemění své názory", kterým donedávna obhajoval své veletoče. Prostě, jak se mu to hodí do krámu.:-/

5 1
možnosti

R^

To je ta světská spravedlnost!

Na to jsem se Honzy neptal, ale nepřekvapilo by mne, kdyby medaili z rukou zloducha, alkoholika, pomstychtivého postkomunistického papaláše nechtěl. Honza je vynikající, čestný a spravedlivý člověk!

:-)

3 8
možnosti
KV

jak to vite, ze to je vynikajici, cestny a spravedlivy clovek? Vy nevite, ze prohlasoval, ze korupce ve zdravotnictvi je realita, a ze by se vice mela legsalizovat? Poplatky za nadstandardni sluzby atd.

3 2
možnosti
JH

Na dotaz : Proč nesporně skvělý odborník Pirk neobdržel Řád bílé lva, existuje jednoduchá odpověď - Protože se na stará kolena jaksi splašil.

Nejspíše v bláhové touze po mediální slávě, přespříliš mluvil, trapně se zaplétal s politiky a především - ohledně covidu, neslavně korzoval ode zdi ke zdi.

18 12
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
13 2
možnosti
  • Počet článků 20
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1505x
Život mě naučil nevěřit všemu, co si přečtu, nebo co je předkládáno jako pravdivá informace. Rád čtu vaše blogy a doufám, že i ten můj bude pro vás zajímavý a inspirativní.

Seznam rubrik