Proč se nenechám očkovat ?

15. 08. 2021 23:10:03
Shrnutí důvodů, které mě vedou k tomuto rozhodnutí. Proč koronavirus nepovažuji za tak šílenou hrozbu, jak je nám prezentována.

Tak od loňského jara máme v i v Česku koronavirus. Nejsem a priori odpůrcem očkování, i v rodině jsme dva očkovaní a dva neočkovaní. Níže předestírám důvody, proč se nenechám očkovat.

- mimořádně nešťastné bylo již na počátku vyjádření profesora Romana Prymuly, který svým jasnovidectvím o tom, že budou rok, možná dva, zavřené hranice, dohnal mnoho živnostníků k tomu, že se musí živit mimo svůj původní obor. Přesto, že se choval jako slon v porcelánu už předtím, jeho morální přešlapy byly oceněny hradním propagátorem zdravého životního stylu vysokým státním vyznamenáním, prý za zvládnutí první vlny. A nepočítají se náhodou zajíci až po honu ?

- protože jsme vloni přijeli ze zahraničí až 14. března, museli jsme, ačkoliv bezpříznakoví, do 14 denní karantény (toho nařízení začalo platit v pátek 13. března). Pan premiér poté, co se prokazatelně setkal s pozitivně nakaženou osobou, do karantény nemusel, prý tam byly vysoké stropy. Pardon, ale stupidnější argument jsem ještě neslyšel.

- premiérovy veletoče s výměnami ministrů zdravotnictví, to je záležitost, kterou ani nemá cenu komentovat. Myslím ale, že obzvláště u již zmiňovaného Romana Prymuly a Petra Arenbergera měl opravdu čich na „skvělé odborníky“, po morální stránce téměř nejskvělejší.

- chaos, chaos, a ještě jednou chaos !

Pravidla boje s covidem se měnila několikrát týdně, takže se v nich nakonec ani samotní tvůrci nevyznali. Jednou byl semafor, podruhé PES, nakonec snad PES na semaforu ?

Odborná veřejnost se posmívala stomatologovi Romanu Šmuclerovi, aby nakonec tváří reklamy propagující očkování, byl emeritní chirurg, profesor Pavel Pafko. Jak se říká, to nemohl vymyslet nikdo střízlivý !

- jak být Best in covid ? Další perla na šňůrce premiérových nesmrtelných hlášek.

Pak jsme nakonec nejlepší skoro byli, bohužel ale v počtu obětí, protože ochrana těch nejzranitelnějších nějak jaksi selhala.

- jedna paní imunoložka, jejíž jméno jsem už raději zapomněl, prohlásila, že odpůrci očkování jsou hloupí, polovzdělaní, především z vesnic. Pominu – li důvod, jak na to přišla, nějak mně do toho nezapadá ta zhruba čtvrtina zdravotních sester, která se odmítá nechat naočkovat a k tomu něco okolo osminy lékařů. Že by tedy byly také hloupí, polovzdělaní z vesnic? Nebo jen nepodlehli mediálnímu tlaku, a používají vlastní hlavu ?

- diskuse o tom, je – li to chřipka, nebo není. Proč to v některých zemích je postaveno na roveň chřipky, a jinde je to téměř nejsmrtelnější nemoc ? Proč se díky boji s covidem „zapomnělo“ na pacienty, kteří potřebovali léčit jiné závažnější nemoci, jejich neléčení vedlo k výrazným komplikacím u jejich zdravotního stavu ?

- kdyby nešlo o život, tak docela vtipní byli i propagátoři očkování z řad pacientů, vždy bez výjimky poněkud „objemově výraznější“. A když mně minulý týden v Luzernu řekla jedna dáma v nejlepších letech, že média o koronaviru lžou, docela mně spadla brada ...

- nám blízká osoba, ačkoliv očkována, byla bez příznaků covid pozitivní.

Proč u letu na olympiádu do Tokia, kde se někteří účastníci letu nakazili, okamžitě ukázalo na neočkovaného lékaře jako viníka, ačkoliv je mohl nakazit kdokoliv jiný, samozřejmě i očkovaný ?

Dělání z neočkovaných osob občany druhé kategorie namísto toho, aby se propagoval zdravý životní styl, pohyb, kvalitní stravování, zodpovědný přístup a prevence, to je určitě to, co nám přinese problémy i v budoucnu, a vymstí se nám.

- je zvláštní, že výrobci vakcín odmítají převzít odpovědnost za vedlejší účinky.

A v okamžiku, kdy prý vakcíny fungují, tak skokově navyšují jejich ceny. Že by opravdu, ale opravdu nešlo o lukrativní byznys ?

- je to i můj soukromý protest proti diletantismu těch břídilů ze Strakovky

- mohl bych v argumentech pokračovat i nadále, proč nejen u mě převažují negativa nad pozitivy.

Byl jsem mnohokrát testován jak PCR, tak antigenním testem – vždy s negativním výsledkem.

Jen mně vrtá hlavou, proč nejvíce vakcín vyrábí a distribuuje společnost, která se předtím proslavila „modrou pilulkou“ ?

Autor: Karel Úlovec | neděle 15.8.2021 23:10 | karma článku: 33.31 | přečteno: 1412x

Další články blogera

Karel Úlovec

Sklízí, co zaseli aneb hlavně netestovat očkované !

Reakce na poslední vývoj situace s koronavirovou nakažeností. Proč pravidla platí tak, jak platí, a někteří mezi námi rovnými jsou rovnější.

7.11.2021 v 18:40 | Karma článku: 36.15 | Přečteno: 1087 | Diskuse

Karel Úlovec

Největší odborník na covid v Česku ? Pan premiér !

Reakce na reakci Andreje Babiše poté, co Ladislav Dušek a Rastislav Maďar připustili, že by se při zvýšení počtu nakažených koronavirem měli testovat i očkovaní.

16.9.2021 v 21:29 | Karma článku: 24.27 | Přečteno: 601 | Diskuse

Další články z rubriky Politika

Vladislav Svoboda

1. díl Listopad-jiný pohled

Aniž jsme si to tehdy uvědomovali, tak od 17. listopadu se všude vyskytovali agenti StB. Počínaje Činoherním klubem nebo balkónem Melantrichu. Bohužel naše dění ovlivňují dodnes.

28.3.2024 v 14:31 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 30 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 23.45 | Přečteno: 423 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.11 | Přečteno: 512 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.71 | Přečteno: 466 | Diskuse

Michal Sabó

Rudá záře nad Moskvou aneb mají teroristi právo na soucit?

Útok v Rusku, při němž útočníci v koncertním sále na okraji Moskvy v pátek zabili nejméně 133 lidí a mnoho dalších zranili, nám nastavil zrcadlo. Máme Rusko litovat?

26.3.2024 v 7:13 | Karma článku: 36.52 | Přečteno: 2307 | Diskuse
Počet článků 20 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1505

Život mě naučil nevěřit všemu, co si přečtu, nebo co je předkládáno jako pravdivá informace. Rád čtu vaše blogy a doufám, že i ten můj bude pro vás zajímavý a inspirativní.

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...